Your location:Data recovery software>>Swedish>stor säkerhetsrisk - Googles plan för Chrome-kapacitet har en stor säkerhetsrisk

Latest News

stor säkerhetsrisk - Googles plan för Chrome-kapacitet har en stor säkerhetsrisk

Author:fsadmin

Views:

stor säkerhetsrisk - Googles plan för Chrome-kapacitet har en stor säkerhetsrisk
Apple, Mozilla och Brave vill inte att webbappar ska prata direkt med USB-, Bluetooth- och NFC-hårdvara.
 
 
Angela
Google arbetar för att dramatiskt öka kraften hos webbläsare. Det finns ett stort problem: planen kan skapa nya säkerhetsproblem som undergräver webben.
 
Webben har haft en anmärkningsvärd banhistorik för att motverka attacker. Du kan generellt klicka på en länk och lita på att din webbläsare skyddar dig. Däremot kräver app-butiker konstant övervakning för att hålla telefonsjukvaran borta medan bekräftelsedialogrutor står i vägen för problemprogramvara på din PC.
 
För mer som den här stora säkerhetsrisken
Prenumerera på nyhetsbrevet Now för våra redaktörers val av dagens viktigaste berättelser.
En del av Googles plan låter webbläsare kommunicera direkt med hårdvara via USB-portar och via trådlösa Bluetooth- och NFC-länkar. Denna nya klass av webbapp-teknik, som inkluderar förmågor som kallas Web USB, Web Bluetooth och Web NFC, kan göra det möjligt för dig att installera ett operativsystem på din telefon, uppdatera din kalkylatorns firmware, hämta data från din science fair-projektets sensor och få kontakt information från en väns telefon via NFC.
 
Riskerna är dock betydande. Till exempel används Bluetooth, USB och NFC för att ansluta hårdvarusäkerhetsnycklar till datorer och telefoner för stark tvåfaktorsautentisering. Så en fara är hackare som använder en webbplats för att stjäla dina inloggningsuppgifter. Faktum är att Web USB var ett problem för hårdvarusäkerhetsnyckelproducenten Yubico, som var tvungen att hantera en allvarlig Web USB-sårbarhet under 2018.
 
 stor säkerhetsrisk Browser Wars-bild
Google och Apple fejdar över framtidens webben, och en serie undersöker detaljerna.
 
 
Web-USB i en PC: s webbläsare kan göra det lättare att programmera små Arduino-datorer som är populära bland hobbyister. Men om en skadlig webbapp lyckas tar kontroll över Arduino, kan en hackare använda USB: s privilegierade status för att montera en ny attack direkt på datorn, något som Mozilla Chief Technology Officer Eric Rescorla kallar en "boomerang-attack." Webb-USB skulle exponeras för internetenheter, som röstmaskiner och insulinpumpar som var designade för en mer skyddad miljö, tillade han.
 
Den nya webbtekniken kan göra ditt liv enklare, särskilt om du använder en Chromebook som drivs av Googles Chrome OS. Men Google och allierade, som Intel, har inte övertygat skeptiker om att tekniken inte också kommer att göra livet lättare för de onda. Och låt oss inse det, vi har redan massor av säkerhetsproblem.
 
"Att aktivera många funktioner som standard som inte används av majoriteten av människor verkar som en risk som inte är värt att ta", säger James Loureiro, chef för Storbritanniens forskning för cybersecurity-företaget F-Secure.
 
SÄKER BRYCKNING av stor säkerhetsrisk
Safari 14 låter dig logga in på webbplatser med ditt ansikte eller finger
Hur du väljer rätt VPN nu när du arbetar hemifrån
Google Chromes sekretessförändringar kommer på nätet senare i år
Google Chrome är världens bästa webbläsare. Sluta missa sina 7 bästa verktyg
Det är en anmärkningsvärd inställning för Loureiro, en programmerare som generellt är imponerad av webbläsarsäkerhet. När vi talade, var han fuzz testa en webbläsare, försökte hitta sårbarheter genom att slå sina gränssnitt med slumpmässiga data. Han ser inbyggda appar som den svaga säkerhetslänken. Efter att ha skrivit webbläseangrepp för den högprofilerade Pwn2Own-hackingstävlingen, avslutade han de bästa webbläsarbaserade attackerna som faktiskt överlämnar kontrollen till inbyggda appar med feeblersäkerhet.
 
Projekt Fugu stor säkerhetsrisk
Googles arbete är en del av Project Fugu, ett försök att göra webben mer kapabel så att den inte tappas av appar som Instagram eller Apple News som körs infödda på din telefon eller PC. Google leder allierade som Microsoft och Intel. Många webbutvecklare är också ombord. Tanken är att låta ett klick på webben ersätta den relativt besvärliga processen att hitta, ladda ner och installera vanliga appar som körs naturligt på operativsystem som Windows, MacOS, iOS och Android. Utvecklare kan dra nytta av att de bara skulle behöva skriva en enda webbapp istället för en handfull inbyggda appar.
 
Fugu är mycket bredare än Web NFC, Web Bluetooth och Web USB. Men för att uppfylla sin fulla potential måste Fugu-fansen övertyga skeptiker som Apple att gå med, och Apple är riktigt fryst om några av Googles planer. Säkerhet och integritet är de viktigaste frågorna.
 
Apple har också ett intresse för inbyggda appar. Det har ett enormt företag som säljer iPhones och är ett stort fan av appar som körs naturligt på det. Dessa appar hjälper ofta att hålla människor i iPhone-vikten, och utvecklarna betalar Apple upp till 30% av vad de gör på app-butiksförsäljningen.
 
Googles säkerhetsarbete har stor säkerhetsrisk
Google, den främsta mästaren för denna kraftfullare webb, anser att säkerheten är väl i handen. Det har också en stor marknad att skydda; dess Chrome-webbläsare står för 65% av användningen och dominerar konkurrenterna.
 
För att försöka säkra webb-USB och relaterade funktioner

How do I quickly get back lost data ?

Step 1.Free download, and then Install Launch the Data Recovery software and then select lost data cause, and click the "Next" button

stor säkerhetsrisk - Googles plan för Chrome-kapacitet har en stor säkerhetsrisk

Step 2. Select the location C D F drive, sd card or external drive storage devices where you lost your data and click the "Scan" button. The software will start to scan your to find all of your lost files or data

stor säkerhetsrisk - Googles plan för Chrome-kapacitet har en stor säkerhetsrisk

Step 3. and then preview, you can click "Filter" or search the lost files after the scan, Click the "StartRecover" button to recover lost data.

stor säkerhetsrisk - Googles plan för Chrome-kapacitet har en stor säkerhetsrisk

If you want to find more info about , you can go to the page ,the page intorduce about the info

Recommend article

Relate article