Your location:Data recovery software>>Malay>risiko keselamatan yang besar -Perancangan Google untuk keupayaan Chrome mempunyai risiko keselamata

Latest News

risiko keselamatan yang besar -Perancangan Google untuk keupayaan Chrome mempunyai risiko keselamata

Author:fsadmin

Views:

risiko keselamatan yang besar -Perancangan Google untuk keupayaan Chrome mempunyai risiko keselamatan yang besar
Apple, Mozilla dan Brave tidak mahu aplikasi web bercakap terus dengan perkakasan USB, Bluetooth dan NFC.
 
 
Angela
Google berusaha untuk meningkatkan kekuatan penyemak imbas web secara dramatik. Terdapat satu masalah besar: Rancangan ini dapat mewujudkan masalah keselamatan baru yang merosakkan web.
 
Web mempunyai rekod prestasi hebat yang menggagalkan serangan. Anda secara amnya dapat mengklik pautan dan mempercayai bahawa penyemak imbas anda akan melindungi anda. Sebaliknya, kedai aplikasi memerlukan pemantauan berterusan untuk menjauhkan perisian hasad telefon sementara kotak dialog pengesahan menghalang perisian bermasalah pada PC anda.
 
Untuk lebih seperti risiko keselamatan yang besar ini
Langgan buletin Now untuk pilihan editor yang paling penting pada masa ini.
Salah satu bahagian dari rancangan Google membolehkan penyemak imbas berkomunikasi secara langsung dengan peranti perkakasan melalui port USB, dan melalui pautan tanpa wayar Bluetooth dan NFC. Kelas baru teknologi aplikasi web ini, yang merangkumi kebolehan yang disebut Web USB, Web Bluetooth dan Web NFC, membolehkan anda memasang sistem operasi di telefon anda, mengemas kini firmware kalkulator anda, mengambil data dari sensor projek pameran sains anda, dan menerima kenalan perincian dari telefon rakan melalui NFC.
 
Walau bagaimanapun, risikonya cukup besar. Sebagai contoh, Bluetooth, USB dan NFC digunakan untuk menyambungkan kunci keselamatan perkakasan ke PC dan telefon untuk pengesahan dua faktor yang kuat. Oleh itu, satu bahaya ialah penggodam menggunakan laman web untuk mencuri bukti masuk anda. Memang, Web USB menjadi masalah bagi pembuat kunci keselamatan perkakasan Yubico, yang harus menghadapi kerentanan USB Web yang serius pada tahun 2018.
 
 risiko keselamatan yang besar untuk gambar Browser Wars
Google dan Apple berseteru mengenai masa depan web, dan satu siri meneliti butirannya.
 
 
USB Web pada penyemak imbas PC dapat mempermudah program komputer Arduino kecil yang popular di kalangan penggemar hobi. Tetapi jika aplikasi web jahat berjaya menguasai Arduino, penggodam dapat menggunakan status istimewa USB untuk memasang serangan baru kembali ke PC, sesuatu yang disebut oleh Ketua Pegawai Teknologi Mozilla Eric Rescorla sebagai "serangan boomerang." USB Web akan terkena perangkat internet, seperti mesin mengundi dan pam insulin yang dirancang untuk lingkungan yang lebih terlindung, tambahnya.
 
Teknologi web baru dapat menjadikan hidup anda lebih mudah, terutamanya jika anda menggunakan Chromebook yang dikuasakan oleh OS Chrome Google. Tetapi Google dan sekutu, seperti Intel, tidak meyakinkan skeptis bahawa teknologi itu juga tidak akan menjadikan hidup lebih mudah bagi orang jahat. Dan mari kita hadapi, kita sudah mempunyai banyak masalah keselamatan.
 
"Mengaktifkan banyak ciri secara lalai yang tidak digunakan oleh kebanyakan orang sepertinya risiko yang tidak wajar diambil," kata James Loureiro, pengarah penyelidikan UK untuk firma keselamatan siber, F-Secure.
 
SELAMAT MENJANA risiko keselamatan yang besar
Safari 14 akan membolehkan anda masuk ke laman web dengan wajah atau jari anda
Cara memilih VPN yang betul sekarang kerana anda bekerja dari rumah
Perubahan privasi Google Chrome akan melanda web pada akhir tahun ini
Google Chrome adalah penyemak imbas teratas di dunia. Berhenti kehilangan 7 alat terbaiknya
Itulah sikap penting bagi Loureiro, seorang pengaturcara yang umumnya terkesan dengan keselamatan penyemak imbas. Ketika kami berbicara, dia sedang menguji penyemak imbas, berusaha mencari kerentanan dengan memukul antara muka dengan data rawak. Dia melihat aplikasi asli sebagai pautan keselamatan yang lemah. Setelah menulis serangan penyemak imbas untuk peraduan penggodaman Pwn2Own yang berprofil tinggi, dia menyimpulkan serangan berasaskan penyemak imbas terbaik sebenarnya menyerahkan kawalan kepada aplikasi asli dengan keselamatan yang lemah.
 
Projek Fugu berisiko besar
Hasil kerja Google adalah sebahagian daripada Project Fugu, usaha untuk menjadikan web lebih berkemampuan sehingga tidak diketepikan oleh aplikasi seperti Instagram atau Apple News yang berjalan secara asli di telefon atau PC anda. Google memimpin sekutu seperti Microsoft dan Intel. Banyak pembangun web juga berada di dalamnya. Ideanya adalah membiarkan satu klik di web menggantikan proses mencari, memuat turun dan memasang aplikasi biasa yang agak rumit yang dijalankan secara asli pada sistem operasi seperti Windows, MacOS, iOS dan Android. Pembangun boleh mendapat keuntungan kerana mereka hanya perlu menulis satu aplikasi web dan bukannya sebilangan kecil aplikasi asli.
 
Fugu jauh lebih luas daripada Web NFC, Web Bluetooth dan USB Web. Tetapi untuk memenuhi potensi penuhnya, peminat Fugu harus meyakinkan orang yang ragu-ragu seperti Apple untuk bergabung, dan Apple benar-benar dingin tentang beberapa rancangan Google. Keselamatan dan privasi adalah masalah utama.
 
Apple juga mempunyai kepentingan dalam aplikasi asli. Ia mempunyai perniagaan yang sangat besar yang menjual iPhone dan merupakan peminat aplikasi yang menjalankannya secara asli. Aplikasi tersebut sering menolong orang dalam lipatan iPhone, dan pembangun membayar Apple hingga 30% daripada apa yang mereka buat pada penjualan gedung aplikasi.
 
Keselamatan Google mempunyai risiko keselamatan yang besar
Google, juara utama web yang lebih hebat ini, percaya keselamatan berada di tangan. Ia juga mempunyai pasaran yang besar untuk dilindungi; penyemak imbas Chromenya menyumbang 65% penggunaan, mendominasi pesaingnya.
 
Untuk cuba mengamankan USB Web dan featu berkaitan

How do I quickly get back lost data ?

Step 1.Free download, and then Install Launch the Data Recovery software and then select lost data cause, and click the "Next" button

risiko keselamatan yang besar -Perancangan Google untuk keupayaan Chrome mempunyai risiko keselamata

Step 2. Select the location C D F drive, sd card or external drive storage devices where you lost your data and click the "Scan" button. The software will start to scan your to find all of your lost files or data

risiko keselamatan yang besar -Perancangan Google untuk keupayaan Chrome mempunyai risiko keselamata

Step 3. and then preview, you can click "Filter" or search the lost files after the scan, Click the "StartRecover" button to recover lost data.

risiko keselamatan yang besar -Perancangan Google untuk keupayaan Chrome mempunyai risiko keselamata

If you want to find more info about , you can go to the page ,the page intorduce about the info

Recommend article

Relate article