Your location:Data recovery software>>Dutch>groot beveiligingsrisico - Google's plan voor Chrome-mogelijkheden heeft een groot beveiligingsrisic

Latest News

groot beveiligingsrisico - Google's plan voor Chrome-mogelijkheden heeft een groot beveiligingsrisic

Author:fsadmin

Views:

groot beveiligingsrisico - Google's plan voor Chrome-mogelijkheden heeft een groot beveiligingsrisico
Apple, Mozilla en Brave willen niet dat webapps rechtstreeks met USB-, Bluetooth- en NFC-hardware praten.
 
 
Angela
Google werkt eraan om de kracht van webbrowsers drastisch te vergroten. Er is één groot probleem: het plan kan nieuwe beveiligingsproblemen veroorzaken die het internet ondermijnen.
 
Het web heeft een opmerkelijke staat van dienst wat betreft het dwarsbomen van aanvallen. U kunt over het algemeen op een link klikken en erop vertrouwen dat uw browser u zal beschermen. App-winkels vereisen daarentegen constante bewaking om telefoonmalware weg te houden, terwijl bevestigingsdialoogvensters problematische software op uw pc in de weg staan.
 
Voor meer zoals dit grote beveiligingsrisico
Abonneer u op de Now-nieuwsbrief voor de keuze van onze redacteuren van de belangrijkste verhalen van de dag.
Een onderdeel van het plan van Google laat browsers rechtstreeks communiceren met hardwareapparaten via USB-poorten en via draadloze Bluetooth- en NFC-verbindingen. Met deze nieuwe klasse van webapp-technologie, die de mogelijkheden Web USB, Web Bluetooth en Web NFC omvat, kunt u een besturingssysteem op uw telefoon installeren, de firmware van uw rekenmachine bijwerken, gegevens ophalen van de sensor van uw wetenschapsbeurs en contact opnemen details van de telefoon van een vriend via NFC.
 
De risico's zijn echter aanzienlijk. Bluetooth, USB en NFC worden bijvoorbeeld gebruikt om hardwarebeveiligingssleutels aan te sluiten op pc's en telefoons voor sterke tweefactorauthenticatie. Een gevaar is dus dat hackers een website gebruiken om uw inloggegevens te stelen. Web USB was inderdaad een probleem voor de maker van hardwarebeveiligingssleutels Yubico, die in 2018 te maken kreeg met een ernstige Web USB-kwetsbaarheid.
 
 groot veiligheidsrisico Browser Wars-afbeelding
Google en Apple maken ruzie over de toekomst van internet en een serie onderzoekt de details.
 
 
Web USB op de browser van een pc kan het gemakkelijker maken om kleine Arduino-computers te programmeren die populair zijn bij hobbyisten. Maar als een kwaadwillende web-app de controle over de Arduino met succes overneemt, kan een hacker de bevoorrechte status van USB gebruiken om een ​​nieuwe aanval rechtstreeks op de pc uit te voeren, iets wat Mozilla Chief Technology Officer Eric Rescorla een 'boemerangaanval' noemt. Web USB zou worden blootgesteld aan internetapparaten, zoals stemmachines en insulinepompen die zijn ontworpen voor een meer beschermde omgeving, voegde hij eraan toe.
 
De nieuwe webtechnologie kan uw leven gemakkelijker maken, vooral als u een Chromebook gebruikt die wordt aangedreven door Chrome OS van Google. Maar Google en bondgenoten, zoals Intel, hebben sceptici niet overtuigd dat de technologie het leven van de slechteriken ook niet gemakkelijker zal maken. En laten we eerlijk zijn, we hebben al genoeg beveiligingsproblemen.
 
"Het standaard inschakelen van veel functies die niet door de meerderheid van de mensen worden gebruikt, lijkt me een risico dat het niet waard is om genomen te worden", zegt James Loureiro, directeur van het Britse onderzoek voor cyberbeveiligingsbedrijf F-Secure.
 
VEILIG BROWSEN groot veiligheidsrisico
Met Safari 14 kunt u met uw gezicht of vinger inloggen op websites
Hoe u de juiste VPN kiest nu u thuis werkt
De privacywijzigingen van Google Chrome zullen later dit jaar op internet verschijnen
Google Chrome is 's werelds beste browser. Stop met het missen van de 7 beste tools
Dat is een opmerkelijke houding voor Loureiro, een programmeur die over het algemeen onder de indruk is van browserbeveiliging. Terwijl we spraken, testte hij een browser en probeerde hij kwetsbaarheden te vinden door de interfaces met willekeurige gegevens te beuken. Hij ziet native apps als de zwakke beveiligingslink. Na het schrijven van browseraanvallen voor de spraakmakende Pwn2Own-hackwedstrijd, concludeerde hij dat de beste browsergebaseerde aanvallen de controle feitelijk overdragen aan native apps met een zwakkere beveiliging.
 
Project Fugu groot veiligheidsrisico
Het werk van Google maakt deel uit van Project Fugu, een poging om het web capabeler te maken, zodat het niet wordt overschaduwd door apps zoals Instagram of Apple News die native op je telefoon of pc worden uitgevoerd. Google leidt bondgenoten zoals Microsoft en Intel. Veel webontwikkelaars zijn ook aan boord. Het idee is om een ​​klik op het web het relatief omslachtige proces van het vinden, downloaden en installeren van gewone apps die native draaien op besturingssystemen zoals Windows, MacOS, iOS en Android, te laten vervangen. Ontwikkelaars kunnen hiervan profiteren omdat ze slechts één web-app hoeven te schrijven in plaats van een handvol native apps.
 
Fugu is veel breder dan Web NFC, Web Bluetooth en Web USB. Maar om het volledige potentieel te benutten, zullen Fugu-fans sceptici zoals Apple moeten overtuigen om mee te doen, en Apple is ronduit ijzig over enkele van de plannen van Google. Veiligheid en privacy zijn de belangrijkste zorgen.
 
Apple heeft ook een gevestigd belang in native apps. Het heeft een enorm bedrijf dat iPhones verkoopt en is een grote fan van apps die er native op draaien. Die apps zorgen er vaak voor dat mensen in de iPhone blijven vouwen en ontwikkelaars betalen Apple tot 30% van wat ze verdienen aan app store-verkopen.
 
De beveiliging van Google brengt een groot veiligheidsrisico met zich mee
Google, de belangrijkste kampioen van dit krachtigere web, is van mening dat beveiliging goed in de hand is. Het heeft ook een grote markt om te beschermen; de Chrome-browser is goed voor 65% van het gebruik en domineert zijn rivalen.
 
Om te proberen Web USB en gerelateerde featu te beveiligen

How do I quickly get back lost data ?

Step 1.Free download, and then Install Launch the Data Recovery software and then select lost data cause, and click the "Next" button

groot beveiligingsrisico - Google's plan voor Chrome-mogelijkheden heeft een groot beveiligingsrisic

Step 2. Select the location C D F drive, sd card or external drive storage devices where you lost your data and click the "Scan" button. The software will start to scan your to find all of your lost files or data

groot beveiligingsrisico - Google's plan voor Chrome-mogelijkheden heeft een groot beveiligingsrisic

Step 3. and then preview, you can click "Filter" or search the lost files after the scan, Click the "StartRecover" button to recover lost data.

groot beveiligingsrisico - Google's plan voor Chrome-mogelijkheden heeft een groot beveiligingsrisic

If you want to find more info about , you can go to the page ,the page intorduce about the info

Recommend article

Relate article