Your location:Data recovery software>Step>mk>Обнова на оштетување на системот за партициони датотеки

Latest News

Обнова на оштетување на системот за партициони датотеки

Author:fsadmin

Views:

Како да го надминете проблемот со форматирање кога мобилниот хард диск не може да се отвори?

Прашајте како да ја поправите форматираната партиција? Најлесен начин е форматирање. Операцијата за форматирање е многу едноставна, можете да користите форматирање на системот Виндоус, исто така можете да користите операција Bplandatarecovery. Сепак, пред форматирање, треба да потврдите дека изгубените податоци се обновени!

Кликнете со десното копче на погонската буква што го претставува мобилниот хард диск на компјутерот и потоа изберете ја опцијата "Формат"; после тоа, кликнете на копчето "Старт" на скокачкиот прозорец.

Мобилниот хард диск нема да отвори форматирање на поттикнување

Вообичаени причини за хард диск на мобилен, да не се отвори навремено форматирање

Причина за мобилен Постојат многу причини за форматирање на тврдиот диск, што може да биде логичен или физички неуспех. Денес, уредникот сумира некои од почестите причини и дава идеи за сите да ги дознаат причините и решенијата.

Оштетување на системот за поделба на датотеки: Датотечниот систем е метод за чување и организирање на податоци и обезбедува механизам за пристап до основните податоци. Системот со датотеки го дели просторот за складирање на дискот во неколку единици и е одговорен за снимање на кои датотеки им се доделени овие единици за складирање. Ако датотечниот систем е оштетен, оперативниот систем нема да може да пристапува до податоците во партицијата. Бидејќи операцијата со форматот може да го обнови датотечниот систем, кога партицијата е оштетена, системот честопати прашува дека треба да се форматира.

Неподдржан тип на датотечен систем: Компјутерот не го поддржува типот на датотечниот систем на мобилниот хард диск.На пример, ако мобилниот хард диск користи тип на датотечен систем на Linux како што е EXT4, мобилниот хард диск е поврзан со Windows-компјутерот Willе бидете прашани да форматирате. Во овој случај, можете да го ставите мобилниот хард диск во околината на Linux за да ги прочитате податоците, или можете да го користите софтверот Bplandatarecovery за да ја прочитате и напишете партицијата EXT4 под Windows.

Напојувањето на USB-портата е недоволно: мобилниот хард диск, како и обичниот механички хард диск, се потпира на внатрешниот диск за читање и пишување податоци, а барањата за напојување се релативно високи. Ако напојувањето на USB-портата е недоволно или нестабилно, тоа ќе влијае на нормалното работење за читање и запишување и ќе предизвика конфузија на податоците.

Несоодветно работење: Многу корисници не ја кликаат безбедната икона за бришење хардвер пред да го отстранат мобилниот хард диск, а понекогаш и мобилниот хард диск е директно отстранет кога системот не ги заврши операциите за читање и запишување, овие операции се сите Може да доведе до неуредна, исчезна или оштетена информација во директориумот на датотеки.

Лоши сектори на дискот: Лошите сектори на тврдиот диск се области на дискот каде што не може да се извршат нормални операции за читање и пишување. Лошите сектори ќе донесат разни проблеми, како што се партиции што не можат да се отворат, изгубени партиции и забавена е брзината на тврдиот диск И др

Резиме

Кога ќе се побара да се форматира мобилниот хард диск, ако податоците се поважни, не форматирајте ја партицијата и не извршувајте проверка на дискот и други операции, Првото нешто што треба да се направи е обновување на податоците. Следете го горенаведениот туторијал чекор по чекор за враќање на изгубените датотеки. Ако мобилниот хард диск има премногу лоши сектори и софтверот не може да скенира, можете да контактирате со експертскиот тим на Bplandatarecovery за решение.

If you want to find more info about , you can go to the page ,the page intorduce about the info

Recommend article

Relate article