Your location:Data recovery software>Step>mk>Обнова на партиција по грешка во духот

Latest News

Обнова на партиција по грешка во духот

Author:fsadmin

Views:

2. Наплата на партиција по погрешно Дух.

Кога користите софтвер Ghost за да го вратите системот, поради оперативни грешки, понекогаш целиот диск погрешно се враќа на голема партиција. Во тоа време, освен ново-обновената партиција која е со големина на целиот хард диск (Ц диск), другите партиции ги нема. Во овој случај, мора да го користите и методот за пребарување на изгубената партиција. Разликата е во тоа што табелата за поделба во овој момент е логично недопрена и без грешки. Затоа, кога пребарувате на автоматски начин, Bplandatarecovery автоматски ќе го задржи големиот погон C што го наоѓа, а другите погони не можат да се најдат. Затоа, мора да го користите "Напредниот режим" кога пребарувате партиции. На корисникот му одговара да одлучи која партиција треба да ја обновите. Опциите за пребарување се исти како оние опишани во точка 1 погоре.

Треба да се напомене дека по започнувањето на пребарувањето, Bplandatarecovery веднаш ќе го пријави откритието на големиот погон C по закрепнување на грешки.Во ова време, ве молиме не изберете „резерва“ .Ако изберете „резерва“, тоа ќе биде Автоматскиот метод е ист, не можете да најдете други партиции што треба да се обноват. Треба да изберете „Игнорирај“ (или „Прескокни“) сè додека не пронајдете други партиции што сакате да ги опоравите и изберете „Чувај“ кога датотеките во партицијата се точни.

По завршувањето на пребарувањето и ќе се најдат партициите Д и Е кои треба да се обноват, има една работа што треба да се забележи при зачувување на табелата за партиции. Ако извршите Bplandatarecovery на нов систем Виндоус по случајно закрепнување, паѓањето на синиот екран на системот или други абнормални услови може да се појават веднаш по зачувувањето на табелата за партиции. Ова е нормално, затоа што по зачувувањето на табелата за партиции, во новата табела за поделба повеќе нема C-дискот да го користи оперативниот систем, што значи дека дејството на зачувување на табелата за партиции го уништува системот за работа. Бидејќи нашата цел е да ги вратиме податоците за другите дискови од погонот C, а сегашниот погон C влијае на другите погони, нема начин да ги задржиме. Откако ќе се уништи системот, мора да го инсталирате повторно оперативниот систем, не обидувајте се да го рестартирате, само повторно инсталирајте го системот. Пред да го инсталирате системот, треба да креирате нов погон C. Може да го користите софтверот Bplandatarecovery за да го креирате и активирате, или можете да го креирате преку програмата за инсталација на системот. Во тоа време, ние мора да се обрне внимание на, мора да се создаде C партиција и да се инсталира системот на оваа партиција, не може да биде погрешно. Ако не сте сигурни, копирајте ги обновените датотеки на друг тврд диск пред да ја зачувате табелата за партиции, а потоа повторно инсталирајте го системот.

Стапката на успех во обновувањето по грешка во Дух е поврзана со типот на датотечниот систем на Ц дискот. Ако C-дискот е во формат FAT32, стапката на успех во обновувањето на другите дискови е многу висока, затоа што FAT32 се користи со цел од почеток до крај, и генерално не ги уништува податоците на другите дискови. Ако C-дискот е во NTFS формат, ситуацијата е покомплицирана откако Ц-дискот по грешка е вратен на целиот хард диск. Бидејќи употребата на партиции NTFS не е фиксирана со цел од почеток до крај, може да ги оштети податоците на другите дискови.

3. Поделбата е оштетена.

Ако партицијата не се изгуби, партицијата може да се види во "Мојот компјутер" или "Управување со диск". Меѓутоа, кога се прикажува како „Неформатиран“ или поттикнува дека треба да се форматира кога ќе се отвори, атрибутот за партиција се прикажува како „RAW“, или други случаи кога не може да се видат датотеки, што укажува дека партицијата е оштетена. Во овој случај, треба да ја користите функцијата "Обнова на датотека по неправилен формат". Методот е прво да ја изберете партицијата што треба да се обнови, а потоа да кликнете на копчето "Обнова датотека" на лентата со алатки, да се појави на прозорецот "Враќање на датотеката", да изберете "Обнова на датотеката по неправилен формат" и изберете го типот на системот за датотеки пред форматирање Можете да започнете со пребарување. Списокот со пребарувани датотеки ќе биде прикажан во главниот интерфејс по завршувањето на пребарувањето.Секоја датотека или директориум има прозорец за прозорец. Проверете ги датотеките што треба да се обноват, а потоа кликнете на десното копче на глувчето за да се појави мени за да ги копирате датотеките во други партиции. За детални упатства, погледнете во документот за помош на софтвер "Обнова на датотеки".

4. Во покомплицирана ситуација, партицијата е изгубена и не може да се пребарува.

Ако користите разни опции за пребарување и не можете да ја пронајдете партицијата, откако ќе се изгуби партицијата, тоа значи дека оштетен е багажниот сектор на партицијата, што го прави невозможно точно да се лоцира партицијата. Во овој случај, ако сакате да ги обновите податоците, ќе биде попроблематично да се работи.

If you want to find more info about , you can go to the page ,the page intorduce about the info

Recommend article

Relate article