Your location:Data recovery software>Step>mk>Моќно закрепнување според типот на датотека U диск

Latest News

Моќно закрепнување според типот на датотека U диск

Author:fsadmin

Views:

Враќање на податоците на дискот

Сите типови

Враќањето на податоците обезбедува моќна функција за обновување според типот на датотека, која може да се користи во случај на покривање на датотека Ефективно вратете ги откриените датотеки. Датотеките што се обновени по типот на датотека се сместени во директориумот „Сите типови“. Документите добиени со овој метод се именуваат со броеви и се ставаат во различни папки според типот.На пример, документите Word ќе бидат поставени во папките doc и docx.

Датотеките што се обновени по тип се резултат на деталното скенирање на софтверот на медиумот за складирање.Ако изгубената датотека не може успешно да се обнови според оригиналниот директориум за структура, тогаш корисникот треба да ги види „сите типови „Податоците во“, тука е често последната слама за заштеда на живот за обновување на податоците на дискот U!

Зачувајте го напредокот на скенирање

Понекогаш, има многу датотеки што треба да се обноват, а изгубените датотеки не се целосно обновени едновремено, корисникот може да го спаси напредокот на скенирањето, За да не мора да се презакажите следниот пат кога повторно ќе скенирате, заштедувајќи време.

Чекор 6: Проверете ги датотеките што треба да бидат обновени и извршете го обновувањето

Откако ќе ги пронајдете датотеките што треба да бидат обновени, корисникот може да ги провери датотеките што треба да бидат обновени, тогаш „Следното копче“ ќе ги копира овие датотеки. Откако ќе кликне на копчето "Следно", корисникот може да ја постави целната папка за чување датотеки, како што е прикажано подолу:

U обновување на податоците на дискот

Поставки По завршувањето на целната папка, продолжете да кликнете на копчето "Следно", и обновувањето на податоците ќе започне да ја извршува операцијата за копирање на податоците, како што е прикажано на следната слика:

В обновување на податоците на дискот

Кликнете на "Open Folder" за да ја отворите папката со цел, корисникот може да ги види обновените датотеки; кликнете на копчето "Детали" за да ја видите вистинската состојба на копирање податоци; кликнете на копчето "Заврши" за да го завршите овој пат Операција за обновување на податоците на дискот.

Како што можете да видите, обновувањето на податоците обезбедува волшебник за работа во форма на волшебник, целиот процес на обновување на податоците е многу едноставен, не бара од корисникот да има премногу искуство за обновување на податоците, ниту пак му е потребно на корисникот Мастерирајте многу основни компјутерски знаења. Иако операцијата за обновување податоци на USB-дискот е многу едноставна, ние сепак го потсетуваме поголемиот дел од корисниците дека обновувањето на податоците е работа што треба да се направи. Корисниците треба да бидат претпазливи во секојдневното работење и обработката на податоците и да направат повеќе копии на важни податоци за да избегнат загуба на податоци.

If you want to find more info about , you can go to the page ,the page intorduce about the info

Recommend article

Relate article