Your location:Data recovery software>>mk>У диск одеднаш исчезна за време на употребата

Latest News

У диск одеднаш исчезна за време на употребата

Author:fsadmin

Views:

У дискот не може да го отвори процесот на обновување податоци

Датотеките во U диск одеднаш исчезнале за време на употребата, верувам дека многу корисници наидоа на слични ситуации, тогаш Што се случи кога документот одеднаш исчезна? Дали датотеките што недостасуваат на USB-дискот можат да бидат обновени? Подолу, уредникот ќе ве разговара за тоа како да ги преземете датотеките што ненадејно исчезнале од U-дискот. Кои се најчестите причини зошто датотеките во U-дискот недостасуваат?

Во современото општество, дискот U е најчестиот уред за складирање на податоци УС-дискот е лесен, лесен за носење, а приклучувањето и пуштањето може да бидат корисни во многу прилики и уреди. Сепак, поради овие карактеристики на U-дискот, U диск понекогаш ќе има некои проблеми од време на време.На пример, датотеките во обичниот U диск одеднаш исчезнуваат и исчезнуваат. Поврзете го дискот U со компјутерот.По отворањето на U-дискот, има празно. Документите ги нема. Оваа состојба е релативно честа појава, но причината за овој проблем не е утврдена, уредникот овде резимира некои од најчестите причини за вашата препорака.

Датотеката е скриена: Проверете ги својствата на U дискот во компјутерот.Ако има простор кој зафаќа простор, но датотеката не е прикажана, тогаш датотеката може да биде скриена.

Губење на датотека: Постојат многу причини за загуба на податоци, како бришење, форматирање, компјутерски вирус, итн. Ако откриете дека датотеката е изгубена, прекинете ја операцијата за пишување веднаш за да избегнете презапишување на изгубените податоци.

У дискот е скршен: У-дискот има физички неуспех, како што е меморискиот чип, главната контрола и др. оштетен.

На датотеките во U-дискот недостасува еден метод за наплата: прикажување скриени датотеки, папки и дискови

Овој метод е погоден за пребарување на скриени датотеки Ако датотеките што исчезнаа во U-дискот не се скриени, повикајте се на Метод 2 за да ги преземете датотеките што недостасуваат; овој туторијал го користи системот Windows 10. Специфичното работење на другите верзии на Windows на системот може да биде малку различно, но исто. Ова не е пример.

Првиот чекор: поврзете го дискот U со компјутерот, а потоа кликнете двапати на иконата "овој компјутер" на работната површина за да го отворите Explorer на датотеката.

Чекор 2: Пронајдете ја погонската буква на USB-флеш-уредот во датотеката Explorer и кликнете двапати на погонската буква за да го отворите USB флеш-уредот.

Чекор 3: Кликнете на табулаторот "Преглед" на лентата со мени и потоа проверете ја опцијата "Скриени предмети".

Датотеките во U-дискот недостасуваат Метод за обновување 2: Користете го софтверот за обновување на податоците на дискот U, за да ги преземете изгубените датотеки

Ако датотеките исчезнале од U дискот и Ако не е скриено, може да биде избришано по грешка.Во овој случај, можете да се обидете да користите софтвер за обновување податоци за обновување датотека. Тогаш датотеката на У диск е нема, каков софтвер за обновување на податоците е подобар?

How do I quickly get back lost data ?

Step 1.Free download, and then Install Launch the Data Recovery software and then select lost data cause, and click the "Next" button

У диск одеднаш исчезна за време на употребата

Step 2. Select the location C D F drive, sd card or external drive storage devices where you lost your data and click the "Scan" button. The software will start to scan your to find all of your lost files or data

У диск одеднаш исчезна за време на употребата

Step 3. and then preview, you can click "Filter" or search the lost files after the scan, Click the "StartRecover" button to recover lost data.

У диск одеднаш исчезна за време на употребата

If you want to find more info about , you can go to the page ,the page intorduce about the info

Recommend article

Relate article