Your location:Data recovery software>Step>mk>Софтвер за обновување на партиции

Latest News

Софтвер за обновување на партиции

Author:fsadmin

Views:

3. Обнова на партиција

Во процесот на користење на Bplandatarecovery, ќе откриете дека Bplandatarecovery има функција на обнова на партиција, како што е прикажано подолу:

Пребарувањето е изгубено Поделба

Внесете операција за обнова на партиција

Тогаш ќе се појави прозорецот со опции за пребарување на изгубената партиција, како што е прикажано подолу:

Bplandatarecovery Опции за партиција за пребарување

Во некои случаи, многу е погодно да се користи функцијата за обновување на партицијата, брзината на закрепнување е исклучително брза, а оригиналниот диск може да се обнови (нема дополнителна копија на обновените податоци), итн.

Сепак, закрепнувањето на партицијата има поголеми побарувања за корисниците, и бара одредено разбирање на оригиналната партиција на тврдиот диск.Кога станува збор за системската партиција, треба да се обрне внимание на стартувањето на системот и другите проблеми. Овој напис не оди понатаму. Дискусија, заинтересираните корисници можат да ги видат документите за помош на Интернет на официјалната веб-страница на Bplandatarecovery.

4. Рачно уредување на секторот за обновување податоци

За професионални инженери за обновување на податоци, иако функцијата за обновување на податоците на самиот софтвер Bplandatarecovery е веќе моќна, Сепак, во некои случаи, понекогаш е попогодно директно да се модифицираат погрешните параметри и клучните податоци во тврдиот диск. Обично, при вршење на слични операции, генерално се користи алатникот за софтвер WinHex.Всушност, Bplandatarecovery ја обезбедува функцијата за уредување на секторот, која исто така може директно да ги модифицира податоците во тврдиот диск, во комбинација со функциите на управување со партиции Bplandatarecovery, итн. , Попогодно.

Изберете го тврдиот диск или партицијата, кликнете на десното копче на глувчето, во менито за кратенки, изберете „отворено уредување на секторот од 16 сектори“, како што е прикажано подолу:

Bplandatarecovery fan Уредување на зоната

Внесете ја операцијата за уредување на секторот и директно уредувајте ги податоците на тврдиот диск

Соодветно на тоа, секторот за уредување на секторот за партицијата или тврдиот диск ќе се појави на десната страна, како што следи Слика:

Panel за уредување на секторот Bplandatarecoveryvery

Интерфејсот и работата на секторското уредување се слични на WinHex, а функциите се исто така приближно исти, но комбинирани со други Bplandatarecovery Функција, пофлексибилен и удобен за употреба.

5. Враќање на серверот RAID

Bplandatarecovery поддржува сервер Обнова на рација, корисниците можат да го користат Bplandatarecovery за виртуелно да го реорганизираат Раид, а потоа да ги обноват податоците, како што е прикажано подолу:

Враќање на серверот RAID

Главно мени, виртуелна RAID поставена алатки

Bplandatarecovery, постави виртуелна RAID

Корисниците можат да додадат хард дискови, да постават параметри како што е RAID тип и да ги обновуваат податоците по формирањето на виртуелна RAID.

Враќањето на RAID е релативно напредна операција. Корисниците кои не се запознати со RAID можат да се јават во експертскиот тим на Bplandatarecovery за далечинско водење на RAID закрепнувањето.

6. Враќање во облик на виртуелна машина

Виртуелните машини се користат сè повеќе и повеќе.Како да се користи Bplandatarecovery за враќање на податоците на виртуелните машини? Можеби мислите да инсталирате Bplandatarecovery во виртуелна машина и потоа да ги вратите податоците ...

Но, не се препорачува да го направите ова.Овој метод не е само незгоден, туку понекогаш и склон кон други проблеми. Едноставен и ефикасен метод е да се изврши Bplandatarecovery на вистински компјутер, а потоа да се вчита виртуелната датотека на тврдиот диск на виртуелната машина.По вчитувањето, можете да ги вратите податоците во виртуелниот хард диск како вообичаениот хард диск.Bplandatarecovery ги поддржува сите мејнстрим виртуелни формати на тврдиот диск.

Како да се вчита виртуелниот хард диск: главно мени, отворете го тврдиот диск, отворете ја датотеката за виртуелен хард диск, како што е прикажано подолу:

Користете го Bplandatarecovery за да го отворите виртуелниот диск

По вчитувањето на виртуелниот хард диск, можете да ги обновите податоците како нормален хард диск

Преземете Bplandatarecovery сега и искусете ја оваа моќна алатка за обновување податоци.

If you want to find more info about , you can go to the page ,the page intorduce about the info

Recommend article

Relate article