Your location:Data recovery software>Step>ba>Възстановяване на повреди във файловата система

Latest News

Възстановяване на повреди във файловата система

Author:fsadmin

Views:

Как да отстраните проблема с форматирането, когато мобилният твърд диск не може да бъде отворен?

Подкажете как да поправите форматирания дял? Най-лесният начин е да форматирате. Операцията за форматиране е много проста, можете да използвате системно форматиране на Windows, можете също да използвате операция Bplandatarecovery. Преди форматирането обаче трябва да потвърдите, че загубените данни са възстановени!

Щракнете с десния бутон върху буквата на устройството, представляваща мобилния твърд диск в компютъра, след което изберете опцията "Форматиране", след което щракнете върху бутона "Старт" в изскачащия прозорец.

Мобилният твърд диск няма да се отвори подканващо форматиране

Чести причини за мобилния твърд диск не се отваря бързо форматиране

Причина за мобилни Има много причини за твърдия диск за бързо форматиране, което може да е логическа повреда или физическа повреда. Днес редакторът обобщава някои от по-често срещаните причини и предоставя идеи за всеки, за да открие причините и решенията.

Повреда на файловата система на дяловете: Файловата система е метод за съхранение и организиране на данни и осигурява механизъм за достъп до основните данни. Файловата система разделя дисковото пространство за съхранение на няколко единици и отговаря за записването на файловете, на които тези единици за съхранение са разпределени. Ако файловата система е повредена, операционната система няма да има достъп до данните в дяла. Тъй като операцията с формат може да възстанови файловата система, когато дялът е повреден, системата често подканва, че трябва да бъде форматиран.

Неподдържан тип файлова система: Компютърът не поддържа типа файлова система на мобилния твърд диск. Например, ако мобилният твърд диск използва тип файлова система на Linux като EXT4, мобилният твърд диск е свързан към компютъра на Windows Ще бъдете подканени да форматирате. В този случай можете да поставите мобилния твърд диск в Linux среда, за да четете данните, или можете да използвате софтуера Bplandatarecovery, за да четете и записвате дяла EXT4 под Windows.

Захранването на USB порта е недостатъчно: мобилният твърд диск, подобно на обикновения механичен твърд диск, разчита на вътрешния диск за четене и запис на данни, а изискванията за захранване са сравнително високи. Ако захранването на USB порта е недостатъчно или нестабилно, това ще повлияе на нормалните операции за четене и запис и ще доведе до объркване на данните.

Неподходяща операция: Много потребители не кликват върху иконата на безопасното изтриване на хардуера преди да премахнат мобилния твърд диск, а понякога мобилният твърд диск се премахва директно, когато системата не завърши операциите за четене и запис, всички тези операции са всички Може да доведе до объркана, липсваща или повредена информация за директория на файлове.

Дисковите лоши сектори: Лошите сектори на твърдия диск са области на диска, в които не могат да се извършват нормални операции за четене и запис. и така нататък.

Резюме

Когато мобилният твърд диск бъде подканен да форматира, ако данните са по-важни, не форматирайте дяла и не извършвайте проверка на диска и други операции, Първото нещо, което трябва да се направи, е възстановяване на данни. Следвайте горния урок стъпка по стъпка, за да възстановите загубените файлове. Ако мобилният твърд диск има твърде много лоши сектори и софтуерът не може да сканира, можете да се свържете с експертния екип на Bplandatarecovery за решение.

If you want to find more info about , you can go to the page ,the page intorduce about the info

Recommend article

Relate article