Your location:Data recovery software>Step>ba>Каква е причината мобилният твърд диск да не може да се отвори? Как да се възстанови?

Latest News

Каква е причината мобилният твърд диск да не може да се отвори? Как да се възстанови?

Author:fsadmin

Views:

Какво трябва да направя, ако мобилният твърд диск не може да се отвори? Няма по-добър начин от този

Какво се случва, когато мобилният твърд диск няма да се отвори? Ами ако има важни данни в мобилния твърд диск? Невъзможността за отваряне на мобилния твърд диск е много често срещан проблем със загубата на данни.Не е необходимо да се изнервяте в такива ситуации.На следващо място, редакторът ще представи подробно как правилно да се справи с проблема с отварянето на мобилния твърд диск.

По-долу е графичен урок, използващ Bplandatarecovery за възстановяване на данни за мобилен твърд диск:

Инструмент за подготовка:

1, компютър и Мобилен твърд диск, който чака възстановяване на данни

2. Мобилен софтуер за възстановяване на данни на твърд диск Bplandatarecovery

Стартиране на възстановяване

Стъпка 1: Отворете официалния уебсайт на Bplandatarecovery и изтеглете безплатната пробна версия на Bplandatarecovery. След като изтеглите софтуера, разархивирайте го, за да стартирате софтуера.

Както е показано по-долу, не е необходимо да инсталирате софтуера. Щракнете двукратно върху Bplandatarecovery, за да стартирате програмата, за да отворите софтуера.

Мобилният твърд диск не може да бъде отворен

Стъпка 2: Намерете и изберете дяла, който не може да бъде отворен на мобилния твърд диск в софтуера, и след това щракнете върху "" от дясната страна на софтуера Раздел „Преглед на файлове“, проверете дали можете да видите данните на мобилния твърд диск.

За случаите, когато повредата на дяла не е сериозна, Bplandatarecovery може директно да види данните, без да отваря сложно сканиране, както е показано на фигурата по-долу. Ако данните се визуализират нормално, копирайте и запишете файла на друг диск, за да завършите възстановяването на данни на мобилния твърд диск.

Мобилният твърд диск няма да се отвори

Освен това, за повредения дял NTFS можете да опитате и функцията „Smart Load Current Partition“, както е показано на фигурата по-долу : Изберете дяла, който не може да бъде отворен, след което щракнете върху Инструменти> Интелигентно зареждане на текущия дял. Тази функция е предназначена за NTFS дялове, които не могат да бъдат отворени, и могат също така директно да изброяват данни без сложния процес на сканиране. Ако тази функция не е приложима, е необходима стъпка 3.

Мобилният твърд диск няма да се отвори

Стъпка 3: Използвайте функцията "Възстановяване на файл", за да сканирате.

Изберете дяла на загубените данни в Bplandatarecovery и след това щракнете върху бутона „Възстановяване на файл“ на лентата с инструменти.

Подвижният твърд диск не може да бъде отворен

В изскачащия прозорец щракнете върху бутона "Старт", за да оставите софтуера да започне пълно сканиране на избрания дял. По време на процеса на сканиране софтуерът ще изброява данните, намерени в реално време, така че ако бъдат намерени необходимите файлове, сканирането може да приключи предварително, което е много удобно и спестява време.

Мобилният твърд диск няма да се отвори

Стъпка 4: Визуализирайте файла.

Щракнете двукратно върху файл в резултата от сканиране, можете да отворите прозореца за преглед и да видите съдържанието на файла, както е показано на следващата фигура, софтуерът визуализира файла с картинки. Ако визуализацията на файла е нормална, това означава, че файлът не е повреден и може да бъде възстановен нормално.

Мобилният твърд диск не може да бъде отворен

Стъпка пета: Копирайте файловете, за да завършите процеса на възстановяване на данни на мобилния твърд диск.

Намерете и изберете данните, които ще бъдат възстановени от изброените файлове, след това щракнете с десния бутон на мишката и щракнете върху опцията "Копиране в определена папка".

Мобилният твърд диск няма да се отвори

Стъпка 6: След като копирането на файла приключи, отворете целевата папка, за да видите дали файловете се възстановяват нормално.

Уверете се, че файловете са в нормално състояние, можете да опитате следните методи за поправяне на този неотваряем дял.

Как да поправим подвижния твърд диск?

Мобилните твърди дискове са недостъпни, невъзможни за работа и подкана за форматиране, най-вече защото файловата система е повредена.В този случай най-лесният начин да се справите с това е форматирането. Процесът на форматиране ще създаде нова файлова система.След форматирането дялът може да бъде отворен нормално.

Забележка: Форматирането ще доведе до загуба на данни, моля потвърдете, че данните са били архивирани успешно или възстановени преди форматирането.

Стъпка 1: Отворете файловия мениджър, щракнете с десния бутон върху дяла, който не може да бъде отворен, и след това изберете опцията "Форматиране", както е показано на следващата фигура.

Подвижният твърд диск няма да се отвори

Стъпка 2: Изберете вида на файловата система, метода на форматиране, етикета на силата на звука и т.н. в изскачащия прозорец, след което щракнете върху „ Бутон "Старт".

Напомняне: Ако Windows не може да завърши формата, това означава, че дискът не може да се чете и записва нормално, което означава, че може да има лоши сектори. В този случай можете да опитате да използвате Bplandatarecovery за откриване и поправяне на лоши сектори.

Защо не може да се отвори твърдия диск за мобилни устройства?

Има много причини, поради които мобилният твърд диск не може да бъде отворен. Ето само някои от по-често срещаните причини. Надявам се да ви помогна да избегнете подобни проблеми.

Неправилното поставяне и премахване на мобилния твърд диск: Не сте кликнали върху Safe Delete преди да премахнете мобилния твърд диск. Премахването на мобилния твърд диск, докато системата чете и пише, е много вероятно да причини объркване на файловата система.

Недостатъчно захранване на USB интерфейса: Ако захранването на USB порта е недостатъчно, мобилният твърд диск няма да работи правилно, което води до нестабилно четене и запис на данни.

Дисковите лоши сектори: Лошите сектори могат да причинят проблеми като данни не могат да се четат и записват нормално, дяловете не могат да бъдат отворени, системата се срива, компютърът замръзва и твърдият диск не може да бъде идентифициран.

Преоразмерете прекъсването на дяла: Процесът на оразмеряване на дяла е принуден да бъде прекъснат, което ще причини повреда на структурата на файловата система.

Унищожаване на вируси.

Обобщение

Решението на проблема, че мобилният твърд диск не може да бъде отворен, е въведено тук. Ако срещнете подобни проблеми, приятелите могат да се обърнат към горните методи. Извършете възстановяване на данни на мобилния твърд диск у дома и поправете повредения дял. Надявам се този урок да е полезен за всички. За по-вълнуващи уроци можете да следите официалния уебсайт на Bplandatarecovery. В случай на невъзможно възстановяване на данни, моля, свържете се с онлайн услугата за клиенти навреме.

If you want to find more info about , you can go to the page ,the page intorduce about the info

Recommend article

Relate article