Your location:Data recovery software>Step>bs>Oporavak particije nakon Ghost pogreške

Latest News

Oporavak particije nakon Ghost pogreške

Author:fsadmin

Views:

2. Oporavak particije nakon pogrešne Ghost.

Kada koristite softver Ghost za vraćanje sustava, zbog operativnih grešaka, ponekad je cijeli disk pogrešno vraćen u veliku particiju. U ovom trenutku, osim novo obnovljene particije koja je veličine cijelog tvrdog diska (C pogon), ostale particije više nema. U tom slučaju morate koristiti i metodu za traženje izgubljene particije. Razlika je u tome što je tabla particija u ovom trenutku logično netaknuta i bez grešaka. Stoga, kada pretražujete na automatski način, Bplandatarecovery će automatski zadržati veliki C pogon koji pronađe i druge pogone nije moguće pronaći. Zbog toga morate koristiti "Napredni način rada" pri pretraživanju particija. Na korisniku je da odluči koju ćete particiju vratiti. Opcije pretraživanja iste su kao i one opisane u točki 1 gore.

Treba napomenuti da će Bplandatarecovery nakon pokretanja pretraživanja odmah prijaviti otkriće velikog pogona C. Nakon oporavka greške. U ovom trenutku, nemojte odabrati "Rezerviraj". Automatska metoda je ista, ne možete pronaći ostale particije koje želite vratiti. Trebate odabrati "Ignore" (ili "Skip") dok ne pronađete druge particije koje želite oporaviti i odaberite "Keep" kada su datoteke na particiji ispravne.

Nakon dovršetka pretraživanja i pronalaska D i E particija koje je potrebno vratiti, postoji jedna stvar koja se mora spomenuti prilikom spremanja particijske tablice. Ako pokrećete Bplandatarecovery na novom Windows sustavu nakon slučajnog oporavka, pad sustava na plavom ekranu ili drugi nenormalni uvjeti mogu se pojaviti odmah nakon spremanja particijske tablice. To je normalno, jer nakon što spremite particijsku tablicu, nova particijska tablica više nema pogon C koji koristi operativni sustav, što znači da radnja spremanja particijske tablice uništava pokrenuti sustav. Budući da je naša svrha vratiti podatke drugih pogona osim pogona C, a trenutni C pogon utječe na ostale pogone, ne postoji način da se oni zadrže. Nakon što je sistem uništen, morate ponovo instalirati operativni sistem, ne pokušavajte ponovo pokrenuti, samo ponovno instalirajte sistem. Prije ponovne instalacije sistema potrebno je kreirati novi pogon C. Možete ga koristiti i stvoriti i aktivirati preko programa za instalaciju sistema. U ovom trenutku moramo obratiti pažnju na to, moramo stvoriti C particiju i instalirati sistem na ovu particiju, ne može biti pogrešno. Ako niste sigurni, kopirajte oporavljene datoteke na drugi tvrdi disk prije nego što spremite particijsku tablicu, a zatim ponovno instalirajte sistem.

Stopa uspješnosti oporavka nakon pogreške Ghosta povezana je s tipom datotečnog sustava C pogona. Ako je C disk u FAT32 formatu, stopa uspjeha oporavka na drugim diskovima je vrlo visoka, jer se FAT32 koristi u cilju od početka do kraja i uglavnom ne uništava podatke drugih diskova. Ako je pogon C u NTFS formatu, situacija se komplicira nakon što je C pogon greškom vraćen na cijeli tvrdi disk. Kako upotreba NTFS particija nije fiksirana kako bi se počelo od početka do kraja, može oštetiti podatke drugih diskova.

3. particija je oštećena.

Ako particija nije izgubljena, particija se može vidjeti u "My Computer" ili "Disk Management". Međutim, kada je prikazan kao "Neoblikovan" ili ako zatraži da ga treba otvoriti kada se otvori, atribut particije prikazuje se kao "RAW" ili u drugim slučajevima u kojima nije moguće vidjeti nijednu datoteku, što pokazuje da je particija oštećena. U tom slučaju morate koristiti funkciju "Obnavljanje datoteke nakon pogrešnog formata". Metoda je prvo odabrati particiju koju treba oporaviti, a zatim na alatnoj traci kliknite gumb "Obnovi datoteku", iskočite dijaloški okvir "Vrati datoteku", odaberite "Obnavljanje datoteke nakon pogrešnog formata" i odaberite vrstu datotečnog sustava prije oblikovanja Možete početi sa pretraživanjem. Popis pretraženih datoteka biće prikazan u glavnom sučelju nakon što se pretraga završi.Svaka datoteka ili direktorij ispred sebe imaju potvrdni okvir. Provjerite datoteke koje je potrebno vratiti, a zatim kliknite desnu tipku miša da biste otvorili izbornik za kopiranje datoteka na druge particije. Detaljna uputstva potražite u dokumentu pomoći softvera "Obnavljanje podataka o datotekama".

4. U složenijoj situaciji particija se izgubi i ne može se pretraživati.

Ako koristite razne opcije pretraživanja i ne možete pronaći particiju nakon što je particija izgubljena, to znači da je sektor za pokretanje particije oštećen, što onemogućuje točno lociranje particije. U ovom slučaju, ako želite vratiti podatke, bit će mučnije raditi.

If you want to find more info about , you can go to the page ,the page intorduce about the info

Recommend article

Relate article