Your location:Data recovery software>Step>sq>Rimëkëmbja e ndarjes pas gabimit Ghost

Latest News

Rimëkëmbja e ndarjes pas gabimit Ghost

Author:fsadmin

Views:

2. Rimëkëmbja e ndarjes pasi gaboi Ghost.

Kur përdorni programin Ghost për të rivendosur sistemin, për shkak të gabimeve operative, ndonjëherë i gjithë disku gabimisht rikthehet në një ndarje të madhe. Në këtë kohë, përveç ndarjes së rivendosur rishtazi që është madhësia e të gjithë hard disk (drive C), pjesët e tjera janë zhdukur. Në këtë rast, duhet të përdorni metodën e kërkimit të ndarjes së humbur. Dallimi është se tabela e ndarjeve në këtë kohë është logjikisht e paprekur dhe pa gabime. Prandaj, kur kërkoni në mënyrë automatike, Bplandatarecovery automatikisht do të ruajë njësinë e madhe C që gjen, dhe disqet e tjera nuk mund të gjenden. Prandaj, duhet të përdorni "Mënyrën e Avancuar" kur kërkoni ndarje. I takon përdoruesit të vendosë se cilën ndarje ju duhet të rivendosni. Opsionet për kërkim janë të njëjta me ato të përshkruara në pikën 1 më lart.

Duhet të theksohet se pas fillimit të kërkimit, Bplandatarecovery menjëherë do të raportojë zbulimin e makinës së madhe C pas rikuperimit të gabimit. Në këtë kohë, ju lutemi mos zgjidhni "Rezervë". Metoda automatike është e njëjtë, ju nuk mund të gjeni ndarje të tjera për t'u restauruar. Ju duhet të zgjidhni "Ingnore" (ose "Kalo") derisa të gjesh ndarje të tjera që dëshiron të rikuperosh, dhe zgjedh "Mbaj" kur skedarët në ndarje janë të sakta.

Pasi të përfundojë kërkimi dhe të gjenden pjesët D dhe E që duhet të rikuperohen, duhet të theksohet një gjë kur ruani tabelën e ndarjeve. Nëse po ekzekutoni Bplandatarecovery në një sistem të ri Windows pas rimëkëmbjes aksidentale, sistemi i prishjes së ekranit blu ose kushte të tjera anormale mund të shfaqen menjëherë pasi të keni ruajtur tabelën e ndarjes. Kjo është normale, sepse pasi të keni ruajtur tabelën e ndarjeve, tabela e re e ndarjeve nuk e ka më diskun C që përdoret nga sistemi operativ, që do të thotë se veprimi i kursimit të tabelës së ndarjes shkatërron sistemin e funksionimit. Për shkak se qëllimi ynë është të rivendosim të dhënat e disqeve të tjerë sesa disku C, dhe rryma aktuale C ndikon në disqet e tjera, nuk ka asnjë mënyrë për t'i ruajtur ato. Pasi sistemi të shkatërrohet, duhet të riinstaloni sistemin operativ, mos u përpiqni të rindizni, thjesht instaloni përsëri sistemin. Para se të riinstaloni sistemin, duhet të krijoni një disk të ri C. Mund të përdorni programin Bplandatarecovery për ta krijuar dhe aktivizuar atë, ose mund ta krijoni atë përmes programit të instalimit të sistemit. Në këtë kohë, ne duhet t'i kushtojmë vëmendje, duhet të krijojmë ndarje C dhe të instalojmë sistemin në këtë ndarje, nuk mund të jetë i gabuar. Nëse nuk jeni i sigurt, kopjoni skedarët e rikuperuar në një disk tjetër të vështirë para se të ruani tryezën e ndarjes, dhe pastaj instaloni përsëri sistemin.

Shkalla e suksesit të rimëkëmbjes pas gabimit Ghost është e lidhur me llojin e sistemit skedar të diskut C. Nëse disku C është në formatin FAT32, shkalla e suksesit të rimëkëmbjes së disqeve të tjerë është shumë e lartë, sepse FAT32 përdoret në mënyrë që nga fillimi në fund, dhe në përgjithësi nuk shkatërron të dhënat e disqeve të tjerë. Nëse disku C është në format NTFS, situata është më e ndërlikuar pasi disku C është rikthyer në të gjithë hard diskun gabimisht. Për shkak se përdorimi i ndarjeve NTFS nuk është i rregulluar në mënyrë që nga fillimi deri në fund, mund të dëmtojë të dhënat e disqeve të tjerë.

3. Ndarja është e dëmtuar.

Nëse ndarja nuk humbet, ndarja mund të shihet në "Kompjuteri im" ose "Menaxhimi i diskut". Sidoqoftë, kur shfaqet si "I paformatizuar" ose nxit që duhet të formatizohet kur të hapet, atributi i ndarjes shfaqet si "RAW", ose raste të tjera kur asnjë skedar nuk është i dukshëm, duke treguar që ndarja është e dëmtuar. Në këtë rast, duhet të përdorni funksionin "Rimëkëmbja e skedarëve pas formatit të pasaktë". Metoda është që së pari të zgjidhni ndarjen që do të rikuperohet, dhe pastaj të klikoni në butonin "Rimëkëmbeni skedarin" në shiritin e veglave, të shfaqni kutinë e dialogut "Rivendosja e skedarit", të zgjidhni "Rimëkëmbjen e skedarëve pas formatit të pasaktë" dhe të zgjidhni llojin e sistemit të skedarëve përpara formatimit. Mund të filloni të kërkoni. Lista e skedarëve të kërkuar do të shfaqet në ndërfaqen kryesore pas përfundimit të kërkimit. Eachdo skedar ose drejtori ka një kuti kontrolluese përpara tij. Kontrolloni skedarët që duhet të rikuperohen, dhe më pas klikoni në butonin e djathtë të miut për të paraqitur një menu për të kopjuar skedarët në ndarje të tjera. Për udhëzime të hollësishme, ju lutemi referojuni dokumentit të ndihmës së softuerit "Riparimi i të Dhënave të Fajllave".

4. Në një situatë më të ndërlikuar, ndarja humbet dhe nuk mund të kontrollohet.

Nëse përdorni mundësi të ndryshme kërkimi dhe nuk mund ta gjeni ndarjen pasi të humbasë ndarja, do të thotë që sektori i bootit të ndarjes është dëmtuar, gjë që e bën të pamundur gjetjen e saktë të ndarjes. Në këtë rast, nëse doni të rivendosni të dhënat, do të jetë më problematike të funksiononi.

If you want to find more info about , you can go to the page ,the page intorduce about the info

Recommend article

Relate article