Your location:Data recovery software>Step>Hungarian>A partíciós fájlrendszer károsodásának helyreállítása

Latest News

A partíciós fájlrendszer károsodásának helyreállítása

Author:fsadmin

Views:

Az eltávolítható merevlemez megkérdezi, hogyan lehet javítani a formázást?

A formázott partíció javításának kérdése? A legegyszerűbb módszer a formázás. A formázási művelet nagyon egyszerű, használhatja a Windows rendszer formázását, a Bplandatarecovery műveletet is használhatja. A formázás előtt azonban meg kell erősítenie, hogy az elveszített adatok helyreálltak!

Kattintson a jobb gombbal a meghajtó betűjére, amely a számítógép mobil merevlemezét jelöli, majd válassza a „Format” lehetőséget, majd kattintson az előugró ablak „Start” gombjára.

A mobil merevlemez nem nyitja meg a formázást kérő

A mobil merevlemez meghajtó azonnali formázásának elmaradásának okai

A mobil oka Számos oka van annak, hogy a merevlemez formázást kérjen, ami lehet logikai vagy fizikai hiba. A szerkesztő ma összefoglalja a leggyakoribb okokat, és ötleteket kínál mindenkinek az okok és megoldások megismerésére.

Partíciós fájlrendszer károsodása: A fájlrendszer az adatok tárolására és rendezésére szolgál, és mechanizmust biztosít az alapul szolgáló adatok eléréséhez. A fájlrendszer több lemezt oszt fel a lemeztároló helyet, és felel annak rögzítéséért, hogy mely fájlokhoz tárolja ezeket a tároló egységeket. Ha a fájlrendszer sérült, az operációs rendszer nem fogja tudni elérni a partíción található adatokat. Mivel a formázási művelet visszaállíthatja a fájlrendszert, amikor a partíció sérült, a rendszer gyakran kéri, hogy formázza.

Nem támogatott fájlrendszer-típus: A számítógép nem támogatja a mobil merevlemez fájlrendszer-típusát. Ha például a mobil merevlemez olyan Linux fájlrendszert használ, mint például az EXT4, akkor a mobil merevlemez csatlakozik a Windows számítógéphez. A rendszer kéri a formázást. Ebben az esetben a mobil merevlemezt a Linux környezetbe teheti az adatok olvasásához, vagy a Bplandatarecovery szoftver segítségével olvashatja el és írhatja az EXT4 partíciót Windows alatt.

Az USB port tápellátása nem kielégítő: a mobil merevlemez, mint a szokásos mechanikus merevlemez, az adatok olvasásához és írásához a belső lemezre támaszkodik, és az áramellátásigény viszonylag magas. Ha az USB-port tápellátása nem kielégítő vagy instabil, akkor ez befolyásolja a normál olvasási és írási műveleteket, és az adatok zavart okozhat.

Nem megfelelő művelet: Sok felhasználó a mobil merevlemez eltávolítása előtt nem kattint a biztonságos hardver törlés ikonra, és néha a mobil merevlemezt közvetlenül eltávolítja, amikor a rendszer nem fejezi be az olvasási és írási műveleteket, ezek a műveletek mind Rossz, hiányzó vagy sérült fájlkatalógus-információkhoz vezethet.

A lemez rossz szektorai: A merevlemez rossz szektorai a lemez olyan területei, ahol a szokásos olvasási és írási műveletek nem hajthatók végre. A rossz szektorok különféle problémákat okoznak, például partíciók, amelyeket nem lehet megnyitni, partíciók elvesznek, és a merevlemez sebessége lelassul. és így tovább.

Összegzés

Amikor a mobil merevlemez formázását kéri, ha az adatok sokkal fontosabbak, ne formázza meg a partíciót, és ne hajtsa végre a lemez ellenőrzését és egyéb műveleteket, Az első dolog, amit meg kell tenni, az adat helyreállítása. Az elveszett fájlok helyreállításához lépésről lépésre kövesse a fenti útmutatót. Ha a mobil merevlemezen túl sok rossz szektor található, és a szoftver nem tud beolvasni, megoldásért lépjen kapcsolatba a Bplandatarecovery szakértői csoporttal.

If you want to find more info about , you can go to the page ,the page intorduce about the info

Recommend article

Relate article