Your location:Data recovery software>Step>Hungarian>Partíció helyreállítása Ghost hiba után

Latest News

Partíció helyreállítása Ghost hiba után

Author:fsadmin

Views:

2. A partíció helyreállítása Ghost hiba után.

Ha a Ghost szoftvert a rendszer helyreállításához használja működési hibák miatt, akkor az egész lemezt tévesen helyreállítják egy nagy partícióra. A teljes merevlemez (C meghajtó) méretű újonnan visszaállított partíció kivételével a többi partíció eltűnt. Ebben az esetben az elveszített partíció keresésének módszerét is használnia kell. A különbség az, hogy a partíciós tábla ebben az időben logikusan ép és hibátlan. Ezért az automatikus keresés során a Bplandatarecovery automatikusan megtartja a megtalált nagy C meghajtót, és más meghajtók nem találhatók. Ezért a partíciók keresésekor az "Speciális módot" kell használnia. A felhasználó dönti el, hogy melyik partíciót kell visszaállítania. A keresés lehetőségei megegyeznek a fenti 1. pontban leírtakkal.

Meg kell jegyezni, hogy a keresés megkezdése után a Bplandatarecovery a hiba helyreállítása után azonnal jelentést tesz a nagy C meghajtó felfedezéséről. Jelenleg kérjük, ne válassza a "Tartalék" lehetőséget. Az automatikus módszer ugyanaz, nem talál más visszaállítandó partíciókat. Addig válassza az "Figyelmen kívül hagyás" (vagy a "Kihagyás") opciót, amíg megtalálja a helyrehozni kívánt partíciókat, és válassza a "Megtartás" lehetőséget, ha a partícióban lévő fájlok helyesek.

Miután a keresés befejeződött, és a helyreállítandó D és E partíciókat megtaláltuk, egy szempontot érdemes megjegyezni a partíciós tábla mentésekor. Ha a Bplandatarecovery-t egy új Windows rendszeren futtatja véletlen helyreállítás után, akkor a partíciós tábla mentése után azonnal megjelenhet a rendszer kék képernyőjének összeomlása vagy más rendellenes körülmények. Ez normális, mert a partíciós tábla mentése után az új partíciós tábla már nem rendelkezik az operációs rendszer által használt C meghajtóval, ami azt jelenti, hogy a partíciós tábla mentése megsemmisíti a futó rendszert. Mivel a C-meghajtón kívüli meghajtók adatainak visszaállítása a cél, és a jelenlegi C meghajtó más meghajtókat is érint, ezért nem lehet megőrizni azokat. A rendszer megsemmisítése után újra kell telepítenie az operációs rendszert, ne próbálja meg újraindítani, csak telepítse újra a rendszert. A rendszer újratelepítése elõtt létre kell hoznia egy új C. meghajtót. A létrehozásához és aktiválásához a Bplandatarecovery szoftvert használhatja, vagy a rendszer telepítési programján keresztül is létrehozhatja. Ebben az időben figyelmet kell fordítanunk, létre kell hoznunk a C partíciót és telepítenünk kell a rendszert erre a partícióra, nem lehet rossz. Ha nem biztos benne, a partíciós tábla mentése előtt másolja a helyreállított fájlokat egy másik merevlemezre, majd telepítse újra a rendszert.

A Ghost hiba utáni helyreállítási siker aránya a C meghajtó fájlrendszer-típusához kapcsolódik. Ha a C lemez FAT32 formátumban van, akkor a többi lemez helyreállítási sikerességi rátája nagyon magas, mivel a FAT32 programot az elejétől a végéig sorrendben használják, és általában nem pusztítja el a többi lemez adatait. Ha a C meghajtó NTFS formátumban van, akkor a helyzet bonyolultabb, ha a C meghajtót tévedésből visszaállítják a teljes merevlemezre. Mivel az NTFS partíciók használata az elejétől a végéig nincs rögzítve, az más lemezek adatait megsértheti.

3. A partíció sérült.

Ha a partíció nem veszik el, a partíció a "Sajátgép" vagy a "Lemezkezelés" mappában látható. Amikor azonban "formázatlan" formátumban jelenik meg, vagy amikor a megnyitáskor formázásra szorul, a partíció attribútuma "RAW" formátumban jelenik meg, vagy más esetekben, amikor nem látható fájl, jelezve, hogy a partíció sérült. Ebben az esetben a "Fájl helyreállítása hibás formátum után" funkciót kell használnia. A módszer az, hogy először válassza ki a visszaállítandó partíciót, majd kattintson az eszköztár "Fájl visszaállítása" gombjára, megjelenjen a "Fájl visszaállítása" párbeszédpanel, válassza a "Fájl helyreállítása hibás formátum után" lehetőséget, és a formázás előtt válassza ki a fájlrendszer típusát Megkezdheti a keresést. A keresett fájlok listája a keresés befejezése után megjelenik a fő interfészen. Minden fájl vagy könyvtár előtt egy jelölőnégyzet található. Ellenőrizze a helyrehozandó fájlokat, majd kattintson a jobb egérgombbal a felbukkanó menüre, és másolja a fájlokat más partíciókra. Részletes utasításokat a "File Data Recovery" szoftver súgójában talál.

4. Bonyolultabb helyzetben a partíció elveszik, és nem kereshető.

Ha különféle keresési lehetőségeket használ, és nem találja a partíciót a partíció elvesztése után, ez azt jelenti, hogy a partíció indító szektorja megsérült, ami lehetetlenné teszi a partíció pontos meghatározását. Ebben az esetben, ha vissza szeretné állítani az adatokat, akkor a működése nehézkes lesz.

If you want to find more info about , you can go to the page ,the page intorduce about the info

Recommend article

Relate article