Your location:Data recovery software>Step>Slovenian>Obnovitev particij po Ghost napaki

Latest News

Obnovitev particij po Ghost napaki

Author:fsadmin

Views:

2. Obnovitev particije po napaki Ghosta.

Ko uporabljate programsko opremo Ghost za obnovitev sistema, zaradi operativnih napak je včasih celoten disk pomotoma obnovljen na veliko particijo. Trenutno, razen na novo obnovljene particije, ki je velikosti celotnega trdega diska (pogon C), drugih particij ni več. V tem primeru morate uporabiti tudi metodo iskanja izgubljene particije. Razlika je v tem, da je tabela particij v tem trenutku logično nedotaknjena in brez napak. Zato bo Bplandatarecovery pri samodejnem iskanju samodejno ohranil velik pogon C, ki ga najde, drugih pogonov pa ni mogoče najti. Zato morate pri iskanju particij uporabiti "Napredni način". Uporabnik sam odloči, katero particijo morate obnoviti. Možnosti iskanja so enake tistim, opisanim v točki 1 zgoraj.

Treba je opozoriti, da bo Bplandatarecovery po začetku iskanja takoj poročal o odkritju velikega pogona C. Po odpravi napake. V tem trenutku prosimo, da ne izberete "rezerve". Če izberete "rezerviraj", bo Samodejna metoda je enaka, drugih particij, ki bi jih bilo mogoče obnoviti, ne najdete. Izberite "Ignore" (ali "Skip"), dokler ne najdete drugih particij, ki jih želite obnoviti, in izberite "Keep", ko so datoteke v particiji pravilne.

Ko je iskanje končano in najdete particije D in E, ki jih je treba obnoviti, je treba med shranjevanjem tabele particij upoštevati eno stvar. Če uporabljate Bplandatarecovery v novem sistemu Windows po naključnem obnovitvi, se lahko takoj po shranjevanju tabele particij zruši sistemski modri zaslon ali drugi nenormalni pogoji. To je normalno, ker nova shranjevalna tabela po shranjevanju particijske tabele ne uporablja več pogona C, ki ga uporablja operacijski sistem, kar pomeni, da dejanje shranjevanja particijske tabele uniči tekoči sistem. Ker je naš namen obnoviti podatke drugih pogonov razen pogona C in trenutni pogon C vpliva na druge pogone, ga ni mogoče obdržati. Ko je sistem uničen, morate znova namestiti operacijski sistem, ne poskušajte znova zagnati, samo ponovno namestite sistem. Pred ponovno namestitvijo sistema morate ustvariti nov pogon C. Za ustvarjanje in aktiviranje lahko uporabite programsko opremo Bplandatarecovery ali pa jo ustvarite prek programa za namestitev sistema. V tem času moramo biti pozorni, moramo ustvariti C particijo in namestiti sistem na to particijo, ne more biti narobe. Če niste prepričani, pred shranjevanjem particijske tabele kopirajte obnovljene datoteke na drug trdi disk in nato znova namestite sistem.

Stopnja uspešnosti obnovitve po napaki Ghost je povezana z vrsto datotečnega sistema pogona C. Če je disk C v formatu FAT32, je stopnja uspešnosti obnovitve drugih diskov zelo visoka, ker se FAT32 uporablja za začetek do konca in na splošno ne uničuje podatkov drugih diskov. Če je pogon C v formatu NTFS, je situacija bolj zapletena, potem ko je pogon C pomotoma obnovljen na celotnem trdem disku. Ker uporaba particij NTFS ni določena, od začetka do konca, lahko poškoduje podatke drugih diskov.

3. Predelna stena je poškodovana.

Če particija ni izgubljena, jo je mogoče videti v "My Computer" ali "Disk Management". Ko pa je prikazan kot "Neoblikovan" ali ga pokaže, da ga je treba ob odprtju formatirati, se atribut particije prikaže kot "RAW" ali v drugih primerih, ko ni nobenih datotek, kar kaže, da je particija poškodovana. V tem primeru morate uporabiti funkcijo "Obnovitev datotek po napačnem formatu". Metoda je, da najprej izberete particijo, ki jo je treba obnoviti, nato pa na orodni vrstici kliknite gumb »Obnovi datoteko«, v pogovornem oknu »Obnovi datoteko«, izberite »Obnovitev datoteke po napačni obliki« in pred oblikovanjem izberite vrsto datotečnega sistema Lahko začnete iskati. Seznam iskanih datotek se po končanem iskanju prikaže v glavnem vmesniku. Vsaka datoteka ali imenik ima pred seboj potrditveno polje. Preverite datoteke, ki jih je treba obnoviti, in kliknite desni gumb miške, da se prikaže meni za kopiranje datotek na druge particije. Podrobna navodila najdete v dokumentu s pomočjo programske opreme "Obnavljanje podatkovnih datotek".

4. V bolj zapletenih razmerah se particija izgubi in je ni mogoče iskati.

Če uporabljate različne možnosti iskanja in ne morete najti particije po izgubi particije, to pomeni, da je zagonski sektor particije poškodovan, kar onemogoča natančno iskanje particije. V tem primeru, če želite obnoviti podatke, bo delo težje.

If you want to find more info about , you can go to the page ,the page intorduce about the info

Recommend article

Relate article