Your location:Data recovery software>Step>Malay>Pemulihan sistem fail pemisahan

Latest News

Pemulihan sistem fail pemisahan

Author:fsadmin

Views:

Pemacu keras yang boleh ditanggalkan meminta cara untuk menguruskan pemformatan?

Terus bagaimana untuk memperbaiki partisyen diformat? Cara termudah adalah dengan format. Operasi pemformatan adalah sangat mudah, anda boleh menggunakan pemformatan sistem Windows, anda juga boleh menggunakan operasi Bplandatarecovery. Walau bagaimanapun, sebelum memformat, anda perlu mengesahkan bahawa data yang hilang telah pulih!

Klik kanan huruf pemacu yang mewakili cakera keras mudah alih di komputer, dan kemudian pilih pilihan "Format"; selepas itu, klik butang "Mula" pada tetingkap pop timbul.

Pemacu keras mudah alih tidak akan membuka pemformatan yang mendorong

Sebab biasa untuk pemacu keras mudah alih tidak membuka pemformatan segera

Kerosakan sistem partition sistem: Sistem fail adalah kaedah menyimpan dan mengatur data, dan menyediakan mekanisme untuk mengakses data yang mendasari. Sistem fail membahagikan ruang storan cakera ke dalam beberapa unit, dan bertanggungjawab untuk merekodkan fail-fail yang menyimpan unit storan ini. Sekiranya sistem fail rosak, sistem operasi tidak dapat mengakses data dalam partition. Oleh kerana operasi format boleh membina semula sistem fail, apabila partisyen rosak, sistem sering meminta bahawa ia perlu diformat. Jenis sistem fail yang tidak disokong: Komputer tidak menyokong jenis sistem fail cakera keras mudah alih Sebagai contoh, jika cakera keras mudah alih menggunakan jenis sistem fail Linux seperti EXT4, cakera keras mudah alih disambungkan ke komputer Windows Anda akan diminta untuk memformat. Dalam kes ini, anda boleh meletakkan cakera keras mudah alih dalam persekitaran Linux untuk membaca data, atau anda boleh menggunakan perisian Bplandatarecovery untuk membaca dan menulis partition EXT4 di bawah Windows.

Bekalan kuasa port USB tidak mencukupi: cakera keras mudah alih, seperti cakera keras mekanikal biasa, bergantung pada cakera dalaman untuk membaca dan menulis data, dan keperluan bekalan kuasa adalah tinggi. Jika bekalan kuasa port USB tidak mencukupi atau tidak stabil, ia akan menjejaskan operasi membaca dan menulis biasa dan menyebabkan kekeliruan data. Operasi yang tidak sesuai: Ramai pengguna tidak mengklik ikon perkakasan memadam selamat sebelum mengeluarkan cakera keras mudah alih, dan kadangkala cakera keras mudah alih dikeluarkan secara langsung apabila sistem tidak menyelesaikan operasi membaca dan menulis, operasi-operasi ini Boleh menyebabkan maklumat direktori fail yang rosak, hilang atau rosak.

Sektor buruk cakera: Sektor buruk cakera keras adalah bidang cakera di mana operasi membaca dan menulis biasa tidak dapat dilakukan. Sektor buruk akan membawa pelbagai masalah, seperti kegagalan partition, kehilangan partition, dan kelajuan cakera keras lambat Etc. Apabila cakera keras mudah alih diminta untuk memformat, jika data lebih penting, jangan formatkan partition itu, dan jangan melakukan pemeriksaan disk dan operasi lain, Perkara pertama yang perlu dilakukan ialah pemulihan data. Ikuti langkah tutorial di atas demi langkah untuk memulihkan fail yang hilang. Jika cakera keras mudah alih mempunyai terlalu banyak sektor buruk dan perisian tidak dapat mengimbas, anda boleh menghubungi pasukan pakar Bplandatarecovery untuk penyelesaian.

If you want to find more info about , you can go to the page ,the page intorduce about the info

Recommend article

Relate article