Your location:Data recovery software>Step>Malay>Pemulihan partition selepas ralat Ghost

Latest News

Pemulihan partition selepas ralat Ghost

Author:fsadmin

Views:

2. Pemulihan pemisahan selepas ralat Hantu.

Apabila menggunakan perisian Ghost untuk memulihkan sistem, disebabkan kesilapan operasi, kadang-kadang keseluruhan cakera tersilap dipulihkan ke partition besar. Pada masa ini, kecuali partition yang baru dipulihkan yang merupakan saiz keseluruhan cakera keras (drive C), partition lain hilang. Dalam hal ini, anda juga harus menggunakan kaedah mencari partisi yang hilang. Perbezaannya adalah bahawa jadual partition pada masa ini secara logik utuh dan bebas daripada ralat. Oleh itu, apabila mencari dengan cara yang automatik, Bplandatarecovery secara automatik akan mengekalkan drive C besar yang ia dapati, dan pemacu lain tidak dapat dijumpai. Oleh itu, anda mesti menggunakan "Mod Lanjutan" apabila mencari partisyen. Terserah kepada pengguna untuk menentukan partition mana yang perlu anda pulihkan. Pilihan untuk mencari adalah sama seperti yang diterangkan dalam butir 1 di atas.

Harus diingat bahawa selepas memulakan pencarian, Bplandatarecovery akan segera melaporkan penemuan pemacu C yang besar setelah pemulihan kesilapan.Pada masa ini, jangan pilih "rizab". Kaedah automatik adalah sama, anda tidak dapat mencari partisyen lain untuk dipulihkan. Anda harus memilih "Abaikan" (atau "Luncurkan") sehingga anda mencari partisi lain yang anda ingin sembuh, dan pilih "Simpan" apabila fail dalam partition betul. Setelah carian selesai dan partisi D dan E yang perlu dipulihkan didapati, ada satu perkara yang perlu diperhatikan semasa menyimpan jadual partition. Jika anda menjalankan Bplandatarecovery pada sistem Windows baru selepas pemulihan tidak sengaja, sistem skrin biru kemalangan atau keadaan tidak normal yang lain mungkin muncul dengan serta-merta selepas menyimpan jadual partition. Ini adalah perkara biasa, kerana selepas menyimpan jadual partition, jadual partition baru tidak lagi mempunyai pemacu C yang digunakan oleh sistem operasi, yang bermaksud tindakan menyimpan jadual partition memusnahkan sistem yang berjalan. Kerana tujuan kami adalah untuk memulihkan data pemacu lain daripada pemacu C, dan pemacu C semasa mempengaruhi pemacu lain, tidak ada cara untuk mengekalkannya. Selepas sistem dimusnahkan, anda mesti memasang semula sistem pengendalian, jangan cuba untuk memulakan semula, hanya pasang semula sistem. Sebelum memasang semula sistem, anda perlu membuat pemacu C baru. Anda boleh menggunakan perisian Bplandatarecovery untuk membuat dan mengaktifkannya, atau anda boleh menciptanya melalui program pemasangan sistem. Pada masa ini, kita mesti memberi perhatian kepada, mesti membuat partition C dan memasang sistem ke partition ini, tidak boleh salah. Jika anda tidak pasti, salin fail yang dipulihkan ke cakera keras yang lain sebelum menyimpan jadual partition, dan kemudian pasangkan semula sistem.

Kadar kejayaan pemulihan selepas ralat Ghost berkaitan dengan jenis sistem fail C drive. Jika cakera C berada dalam format FAT32, kadar kejayaan pemulihan cakera-cakera lain adalah sangat tinggi, kerana FAT32 digunakan dari awal hingga akhir, dan biasanya tidak memusnahkan data cakera-cakera lain. Jika pemacu C dalam format NTFS, keadaan lebih rumit selepas pemacu C dipulihkan ke seluruh cakera keras secara tidak sengaja. Kerana penggunaan partition NTFS tidak ditetapkan secara berturut-turut dari awal hingga akhir, dapat merusak data disk lain.

3. Partition rosak.

Jika partition tidak hilang, partition dapat dilihat dalam "My Computer" atau "Pengurusan Disk". Walau bagaimanapun, apabila ia dipaparkan sebagai "Tidak diubah bentuk" atau ia menggambarkan bahawa ia perlu diformatkan apabila ia dibuka, atribut partition dipaparkan sebagai "RAW", atau kes-kes lain di mana tiada fail dapat dilihat, menunjukkan bahawa partition rosak. Dalam kes ini, anda perlu menggunakan fungsi "Pemulihan Fail selepas Format Salah". Kaedah pertama adalah memilih partition yang akan dipulihkan, kemudian klik butang "Recover File" pada toolbar, tekan kotak dialog "Restore File", pilih "Pemulihan Fail selepas Format yang salah" dan pilih jenis sistem fail sebelum memformat Anda boleh mula mencari. Senarai fail carian akan dipaparkan di antara muka utama selepas carian selesai. Setiap fail atau direktori mempunyai kotak centang di hadapannya. Semak fail yang perlu dipulihkan, dan kemudian klik butang kanan tetikus untuk muncul menu untuk menyalin fail ke sekatan lain. Untuk arahan terperinci, sila rujuk kepada dokumen bantuan perisian "Pemulihan Data Fail".

4. Dalam keadaan yang lebih rumit, partition hilang dan tidak dapat dicari.

Jika anda menggunakan pelbagai pilihan carian dan tidak dapat mencari partition selepas partition hilang, itu bermakna sektor boot partition telah rosak, yang menjadikannya mustahil untuk mencari lokasi dengan tepat. Dalam kes ini, jika anda ingin memulihkan data, ia akan menjadi lebih berisiko untuk beroperasi.

If you want to find more info about , you can go to the page ,the page intorduce about the info

Recommend article

Relate article