Your location:Data recovery software>>Malay>U cakera tiba-tiba hilang semasa digunakan

Latest News

U cakera tiba-tiba hilang semasa digunakan

Author:fsadmin

Views:

U cakera tidak dapat membuka proses pemulihan data

U disk tiba-tiba hilang semasa digunakan, Saya percaya banyak pengguna telah mengalami situasi yang sama, maka, U Apa yang berlaku apabila fail pada cakera tiba-tiba hilang? Bolehkah fail yang hilang dalam cakera USB dipulihkan? Di bawah ini, editor akan bercakap dengan anda mengenai cara untuk mendapatkan semula fail yang tiba-tiba hilang dari cakera U.

Apakah sebab-sebab biasa mengapa fail dalam cakera U hilang?

Dalam masyarakat moden, cakera U adalah peranti penyimpanan data yang paling biasa. U cakera adalah cahaya, mudah dibawa, dan plug and play berguna dalam banyak keadaan dan peranti. Walau bagaimanapun, disebabkan ciri-ciri cakera U ini, cakera U kadang-kadang akan mempunyai beberapa masalah dari semasa ke semasa. Sebagai contoh, fail dalam cakera U umum tiba-tiba hilang dan hilang. Sambungkan cakera U ke komputer dan buka cakera U. Dokumen telah hilang. Keadaan ini agak biasa, tetapi penyebab masalah ini tidak tetap. Editor di sini meringkaskan beberapa sebab yang lebih umum untuk rujukan anda.

Fail tersembunyi: Periksa sifat-sifat cakera U dalam komputer. Sekiranya terdapat data yang memuat ruang, tetapi fail tidak dipaparkan, maka fail itu mungkin tersembunyi.

Kehilangan fail: Terdapat banyak sebab untuk kehilangan data, seperti pemadaman, pemformatan, virus komputer, dll. Jika anda mendapati bahawa fail itu hilang, hentikan operasi tulis dengan serta-merta untuk mengelakkan penggantian data yang hilang.

U cakera pecah: cakera U mempunyai kegagalan fizikal, seperti cip memori, kawalan utama, dan lain-lain rosak.

Fail dalam cakera U tiada kaedah Pemulihan satu: paparan fail tersembunyi, folder dan pemacu

Kaedah ini sesuai untuk mendapatkan fail tersembunyi Jika fail yang hilang dalam cakera U tidak tersembunyi, sila rujuk Kaedah 2 untuk mengambil fail yang hilang; tutorial ini menggunakan sistem Windows 10. Operasi khusus versi Windows lain sistem mungkin sedikit berbeza, tetapi yang sama. Ini bukan contoh.

Langkah pertama: sambungkan cakera U ke komputer, kemudian klik dua kali pada ikon "komputer ini" pada desktop untuk membuka fail explorer. Langkah 2: Cari huruf pemacu pemacu denyar USB dalam fail explorer dan dwiklik huruf pemacu untuk membuka pemacu kilat USB.

Langkah 3: Klik tab "Lihat" pada bar menu, kemudian periksa pilihan "Tersembunyi item".

Fail dalam cakera U hilang Kaedah pemulihan 2: Gunakan perisian pemulihan data cakera U untuk mengambil fail yang hilang

Jika fail hilang dari cakera U dan Jika ia tidak tersembunyi, ia mungkin dihapuskan dengan kesilapan. Dalam kes ini, anda boleh cuba menggunakan perisian pemulihan data untuk pemulihan fail. Kemudian fail cakera U hilang, perisian pemulihan data apa yang lebih baik?

How do I quickly get back lost data ?

Step 1.Free download, and then Install Launch the Data Recovery software and then select lost data cause, and click the "Next" button

U cakera tiba-tiba hilang semasa digunakan

Step 2. Select the location C D F drive, sd card or external drive storage devices where you lost your data and click the "Scan" button. The software will start to scan your to find all of your lost files or data

U cakera tiba-tiba hilang semasa digunakan

Step 3. and then preview, you can click "Filter" or search the lost files after the scan, Click the "StartRecover" button to recover lost data.

U cakera tiba-tiba hilang semasa digunakan

If you want to find more info about , you can go to the page ,the page intorduce about the info

Recommend article

Relate article