Your location:Data recovery software>Step>Malay>Perisian pemulihan partition

Latest News

Perisian pemulihan partition

Author:fsadmin

Views:

Pemulihan partition

Dalam proses menggunakan Bplandatarecovery, anda akan mendapati bahawa Bplandatarecovery mempunyai fungsi pemulihan partition, seperti ditunjukkan di bawah ini:

Masukkan operasi pemulihan partition

Kemudian tetingkap pilihan untuk mencari partisi yang hilang akan muncul seperti yang ditunjukkan di bawah:

Pilihan partition carian Bplandatarecovery

Dalam sesetengah kes, sangat mudah untuk menggunakan fungsi pemulihan partition, kelajuan pemulihan sangat cepat, dan cakera asal boleh dipulihkan (tiada salinan tambahan data yang diperoleh) dan sebagainya.

Namun, pemulihan partisi mempunyai keperluan yang lebih tinggi untuk pengguna, dan memerlukan pemahaman tertentu mengenai partisi hard disk yang asli. Perbincangan, pengguna yang berminat boleh melihat dokumen bantuan dalam talian di laman web rasmi Bplandatarecovery.

4. Pengeditan sektor pemulihan data manual

Untuk jurutera pemulihan data profesional, walaupun fungsi pemulihan data perisian Bplandatarecovery itu sendiri sudah cukup kuat, Walau bagaimanapun, dalam beberapa kes, kadang-kadang lebih mudah untuk mengubah suai parameter yang salah dan data utama dalam cakera keras. Biasanya, ketika melakukan operasi yang sama, perangkat lunak WinHex digunakan secara umum. Bahkan, Bplandatarecovery menyediakan fungsi pengeditan sektor, yang dapat secara langsung memodifikasi data dalam hard disk, digabungkan dengan fungsi manajemen partisi Bplandatarecovery, dan sebagainya, itu lebih fleksibel daripada WinHe , Lebih mudah.

Pilih cakera keras atau partition, klik butang kanan tetikus, dalam menu pintasan, pilih "suntingan sektor 16 sektor terbuka", seperti ditunjukkan di bawah:

Penggemar Bplandatarecovery Pengeditan zon

Masukkan operasi penyuntingan sektor dan terus edit data cakera keras

Secara sesuai, panel pengeditan sektor untuk partisyen atau cakera keras akan muncul di sebelah kanan, seperti berikut Rajah:

Panel pengeditan sektor Bplandatarecovery

Antaramuka dan operasi pengeditan sektor adalah serupa dengan WinHex, dan fungsi-fungsinya juga kurang lebih sama, tetapi digabungkan dengan Bplandatarecovery lain Fungsi, lebih fleksibel dan mudah digunakan.

Pemulihan RAID pelayan

Bplandatarecovery menyokong pemulihan Raid pelayan, pengguna boleh menggunakan Bplandatarecovery untuk menyusun semula Raid, dan kemudian memulihkan data seperti yang ditunjukkan di bawah ini:

Menu utama, alat-alat RAID maya

Bplandatarecovery menyiapkan RAID maya

Pengguna boleh menambah cakera keras, menetapkan parameter seperti jenis RAID, dan memulihkan data selepas membentuk RAID maya. Pemulihan RAID adalah operasi yang agak maju. Pengguna yang tidak biasa dengan RAID boleh menghubungi pasukan pakar Bplandatarecovery untuk membimbing pemulihan RAID jauh dari sini.

Pemulihan data mesin maya

Mesin maya digunakan lebih banyak dan lebih. Bagaimana menggunakan Bplandatarecovery untuk memulihkan data mesin maya? Anda mungkin menganggap memasang Bplandatarecovery dalam mesin maya dan kemudian memulihkan data ...

Tetapi tidak digalakkan untuk melakukan ini. Kaedah ini bukan hanya rumit tetapi kadang-kadang cenderung kepada masalah lain. Kaedah yang mudah dan cekap adalah menjalankan Bplandatarecovery pada komputer yang sebenar, dan kemudian memuatkan fail cakera keras maya mesin maya. Selepas memuatkan, anda boleh memulihkan data dalam cakera keras maya seperti cakera keras biasa Bplandatarecovery menyokong semua format cakera keras virtual arus perdana. Cara memuatkan cakera keras maya: menu utama, cakera keras-buka fail cakera keras maya, seperti ditunjukkan di bawah:

Gunakan Bplandatarecovery untuk membuka cakera maya

Setelah memuatkan cakera keras maya, anda boleh memulihkan data seperti cakera keras normal

Muat turun Bplandatarecovery sekarang dan alami alat pemulihan data yang berkuasa ini.

If you want to find more info about , you can go to the page ,the page intorduce about the info

Recommend article

Relate article