Your location:Data recovery software>Step>mk>У диск одеднаш исчезна за време на употребата

Latest News

У диск одеднаш исчезна за време на употребата

Author:fsadmin

Views:

У дискот не може да го отвори процесот на обновување податоци

Датотеките во U диск одеднаш исчезнале за време на употребата, верувам дека многу корисници наидоа на слични ситуации, тогаш Што се случи кога документот одеднаш исчезна? Дали датотеките што недостасуваат на USB-дискот можат да бидат обновени? Подолу, уредникот ќе ве разговара за тоа како да ги преземете датотеките што ненадејно исчезнале од U-дискот. Кои се најчестите причини зошто датотеките во U-дискот недостасуваат?

Во современото општество, дискот U е најчестиот уред за складирање на податоци УС-дискот е лесен, лесен за носење, а приклучувањето и пуштањето може да бидат корисни во многу прилики и уреди. Сепак, поради овие карактеристики на U-дискот, U диск понекогаш ќе има некои проблеми од време на време.На пример, датотеките во обичниот U диск одеднаш исчезнуваат и исчезнуваат. Поврзете го дискот U со компјутерот.По отворањето на U-дискот, има празно. Документите ги нема. Оваа состојба е релативно честа појава, но причината за овој проблем не е утврдена, уредникот овде резимира некои од најчестите причини за вашата препорака.

Датотеката е скриена: Проверете ги својствата на U дискот во компјутерот.Ако има простор кој зафаќа простор, но датотеката не е прикажана, тогаш датотеката може да биде скриена.

Губење на датотека: Постојат многу причини за загуба на податоци, како бришење, форматирање, компјутерски вирус, итн. Ако откриете дека датотеката е изгубена, прекинете ја операцијата за пишување веднаш за да избегнете презапишување на изгубените податоци.

У дискот е скршен: У-дискот има физички неуспех, како што е меморискиот чип, главната контрола и др. оштетен.

На датотеките во U-дискот недостасува еден метод за наплата: прикажување скриени датотеки, папки и дискови

Овој метод е погоден за пребарување на скриени датотеки Ако датотеките што исчезнаа во U-дискот не се скриени, повикајте се на Метод 2 за да ги преземете датотеките што недостасуваат; овој туторијал го користи системот Windows 10. Специфичното работење на другите верзии на Windows на системот може да биде малку различно, но исто. Ова не е пример.

Првиот чекор: поврзете го дискот U со компјутерот, а потоа кликнете двапати на иконата "овој компјутер" на работната површина за да го отворите Explorer на датотеката.

Чекор 2: Пронајдете ја погонската буква на USB-флеш-уредот во датотеката Explorer и кликнете двапати на погонската буква за да го отворите USB флеш-уредот.

Чекор 3: Кликнете на табулаторот "Преглед" на лентата со мени и потоа проверете ја опцијата "Скриени предмети".

Датотеките во U-дискот недостасуваат Метод за обновување 2: Користете го софтверот за обновување на податоците на дискот U, за да ги преземете изгубените датотеки

Ако датотеките исчезнале од U дискот и Ако не е скриено, може да биде избришано по грешка.Во овој случај, можете да се обидете да користите софтвер за обновување податоци за обновување датотека. Тогаш датотеката на У диск е нема, каков софтвер за обновување на податоците е подобар?

If you want to find more info about , you can go to the page ,the page intorduce about the info

Recommend article

Relate article